Εστιατόριο Μελτέμι
Εστιατόριο/ Ταβέρνα στη Σχοινούσα
Μελτέμι
Εστιατόριο / Ταβέρνα
Το εστιατόριο μας χρονολογείται με την βοήθεια της Παναγίας από το 1990.
Το Μελτέμι μας είναι ένα παραδοσιακό εστιατόριο 34 ετών.
Το όνομά του χάρισε ο παππούς Νικήτας εμπνευσμένος από τους κυκλαδίτικους ανέμους, τα μελτέμια του Αιγαίου.
Το μυστικό μας είναι οι αληθινές παραδοσιακές γεύσεις μαγειρεμένες με μεράκι και αγάπη , με ντόπια προϊόντα της Σχοινούσας μας , όπως φάβα , κηπευτικά που καλλιεργεί ο κύριος Ηλίας, καθώς και χταποδάκια και καλαμαράκια φρέσκα που ψαρεύει με την βάρκα του.
Τα κρέατα που επιλέγει και αγοράζει είναι είτε από Σχοινούσα είτε από τα γειτονικά νησιά , Ηρακλειά και Δονούσα .
Καλομαγειρεμένα από την κυρία Αναστασία : Παστίτσιο, μουσακάς, κατσικάκι φούρνου με φρέσκιες πατάτες Νάξου, κατσικομακαρονάδα και γεμιστά του ονείρου και καλοψημένα όλα τα κρέατα από τον κύριο Ηλία : Παϊδάκια στα κάρβουνα, μπριζόλες, σουβλάκια, αλλά και θαλασσινά καλαμάρια, χταπόδια, ψάρια ημέρας.
Το εστιατόριο Μελτέμι στη Σχοινούσα συνδυάζει τη νοστιμιά και την παράδοση.
Τα νόστιμα πιάτα με το προσεγμένο παραδοσιακό κυκλαδίτικο χώρο ,ποιοτικό κρέας, φρέσκιες πρώτες ύλες, ντόπια προϊόντα, ψαράκια και θαλασσινά που μυρίζουν Αιγαίο και η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι τα χαρακτηριστικά του εστιατορίου μας..
Συνοδευμένα από καλής ποιότητας κρασάκι, τσιπουράκι και παραδοσιακή μουσική.
Ο καταλόγος μας είναι πλούσιος για να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλοξενούμενους μας.
Οι μερίδες μας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές , η χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα και το τζατζικάκι δεν πρέπει να λείπουν από καμία παραγγελία σας, καθώς και τα χειροποίητα κεφτεδάκια του ονείρου, γεμιστά , μουσακάς και μελιτζάνες φούρνου με άρωμα μαμάς.
Επίσης αξίζει να απολαύσετε τα νόστιμα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, τις σπαλομπριζόλες και τα θαλασσινά που είναι ζουμερά και γευστικότατα .
Θα ενθουσιαστείτε με το υπέροχο κεμπάπ, ενώ οι επιτραπέζιες σούβλες με το τρυφερό μοσχαρίσιο και χοιρινό σουβλάκι θα κλέψουν τις εντυπώσεις.
Όλα αλατισμένα με χοντρό κυκλαδίτικο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Στο Μελτέμι κάθε γεύμα μοιάζει με οικογενειακό τραπέζι.